Foto: Ulrika Malm/SVT

Melodifestivalen: Låten är inte David Lindgrens singel

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen går Melodifestivalen av stapeln i Karlstad. Inför första deltävlingen har kritik riktats mot att programledaren David Lindgren får göra gratis reklam för sin nya singel i programmet. En kritik som nu tillbakavisas av Melodifestivalen.
”Det var ett beklagligt misstag”, hälsar Melodifestivalens projektledare Anette Helenius.

Låten One together skriven av Melodifestivalens regissör Sunil Munshi och låtskrivaren och producenten Peter Kvint kommer spelas mellan akterna under årets melodifestival och har beskrivits som mellons egna ”temalåt”.

Det är också som Melodifestivalens temalåt, musiken kommer att släppas på strömningstjänster. Det vill tävlingen förtydliga efter att ett pressmeddelande skickats ut om att låten är ”David Lindgrens nya singel”.

”Beklagligt misstag”

På lördag kommer årets programledare David Lindgren framföra låten i SVT:s direktsändning från årets första deltävling av Melodifestivalen i Karlstad. Efter pressmeddelandet har kritik riktats mot att Lindgren får ett exklusivt marknadsföringsfönster i SVT på bästa sändningstid helt gratis.

I ett mejl till Kulturnyheterna skriver Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen:

”Vi har tidigt försäkrat oss om att det är ok för SVT att tillgängliggöra One together, Melodifestivalens temalåt 2018, för våra tittare via streamingtjänst. Att en pressrelease skickades ut av extern part, där låten felaktigt omnämndes som David Lindgrens nya singel var ett beklagligt misstag. Vi har försäkrat oss om att den text som nu åtföljer låten One together, omnämner den som temalåt för Melodifestivalen 2018.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer