• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Alvaro Estrella och Mendez. Foto: Hedvig Wrede/SVT

Mendez och Alvaro Estrella: Vi kommer att vara för många på scen

Uppdaterad
Publicerad

Mendez och sångaren Alvaro Estrella lovar att låten Vamos Amigos kommer att lyfta taket inne på Scandinavium på lördag. Med sig på scenen har de fyra dansare, och Alvaro Estrellas ofödda barn.

– Jag ska bli pappa, säger han till SVT Nyheter.

Mendez laddar inför Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg. Och för första gången står han inte ensam på scenen – tillsammans med sångaren Alvaro Estrella, även han med rötter i Chile, ska han framföra låten Vamos Amigos.

– Du kan inte stå stilla. Det är det jag alltid försöker göra med mina låtar, och nu blir det ännu mer explosion. Vamos Amigos handlar om hopp, säger Mendez.

Melodifestivalen 2020

Sju på scen

Alvaro Estrella väntar sitt första barn med en av bidragets fyra dansare. Nu undrar Alvaro och Mendez om de, i likhet med Thorsten Flinck, kommer att bli diskade.

– Undrar hur det funkar, nu är vi egentligen sju men man får bara vara sex personer på scenen. Vad ska de göra då?, undrar Mendez.

Enligt Eurovisions regelverk är maxantalet som får medverka i ett bidrag sex personer.

Röda näsdukar

I numret dansar Mendez, Alvaro Estrella och dansarna med röda näsdukar – något som publikvärden tolkade som en flört med gayvärldens näsdukskoder. Artisternas pressansvarige menar dock att det inte är något statement.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet