”Han behövde mig mycket mer än jag behövde honom” skriver Meryl Streep om Harvey Weinstein. Foto: TT

Meryl Streep om Weinstein: ”Jag visste inte”

Publicerad

Skådespelaren Rose McGowan har kritiserat Meryl Streep för hennes tystnad kring Harvey Weinstein. Nu svarar Streep på kritiken. ”Jag var inte avsiktligt tyst. Jag visste inte”, skriver hon i ett uttalande till Huffington Post.

Förra veckan meddelade flera kvinnor som nominerats till Golden globe-galan att de kommer att vara svartklädda på galan i protest mot den våg av sexuella trakasserier och övergrepp som avslöjats i Hollywood.

Skådespelaren Rose McGowan, som var en av de första att anklaga producenten Harvey Weinstein, gick i helgen ut och kritiserade de kvinnor som tänker bära svart på galan.

Harvey Weinstein-affären

”Skådespelare som Meryl Streep, som inte hade några problem med att arbeta för Svinet, bär svarta kläder @GoldenGlobes som en tyst protest. Er tystnad är problemet. Ni tar emot ett falskt pris och inte se till att något verkligen förändras” skrev McGowan i en numera borttagen tweet.

”Jag visste inte”

I ett skriftligt uttalande till Huffington Post svarar nu Meryl Streep att hon är sårad av Rose McGowans kritik och att hon inte visste något om Weinsteins övergrepp.

”Jag var inte avsiktligt tyst. Jag visste inte. Jag har inte underförstått accepterat våldtäkt. Jag visste inte” skriver Meryl Streep.

Hon skriver också att Harvey Weinstein inte var en filmskapare, istället beskriver hon honom som en person som marknadsförde filmer som andra skapade.

”Han behövde mig mycket mer än jag behövde honom, så han såg till att jag inte visste något”, skriver Streep.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Harvey Weinstein-affären

Mer i ämnet