Mexikansk sångare bortförd och dödad

Uppdaterad
Publicerad

Sångaren i det välkända mexikanska bandet K-Paz de la Sierra har förts bort och dödats, uppger myndigheterna.

Sergio Gomez, vars grupp hade nära band till staden Chicago i USA, tillfångatogs tillsammans med två musikarrangörer av beväpnade män i delstaten Michoacan i västra Mexiko tidigt på söndagsmorgonen efter en show.

Arrangörerna släpptes på måndagen men Gomez hittades död i utkanten av delstatshuvudstaden Morelia, enligt Magdalena Guzman, taleskvinna för Michoacans justitiedepartement.

– Han var strypt, sade Guzman och tillade att han också hade krossår och andra skador.

Michoacan, president Felipe Calderons hemstat, har skapat rubriker i år för omfattande drogrelaterat våld när knarkhandlare stridit om de bästa vägarna för att transportera narkotikan norrut. Men det är oklart om Gomez död har koppling till narkotika.

Gomez fördes bort och dödades bara ett par timmar efter att en mindre känd sångerska, Zayda Pena, mördades i gränsstaden Matamoros. Pena sköts på sitt motell och fördes i ilfart till sjukhus. Hon sköts ytterligare en gång i ansiktet på sjukhuset av en okänd man och dog.

Calderon tog förra året i med hårdhandskarna mot knarkkartellerna. Hittills i år har 2 350 människor dödats i knarkvåldet i Mexiko.

TT/Reuters

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.