Mick Jagger Foto: Victoria Will

Mick Jagger blir politisk – sjunger om Brexit

Uppdaterad
Publicerad

Mick Jagger har släppt ny musik med politiska förtecken. I de två nya låtarna sjunger Rolling Stones-sångaren om såväl Brexit som Donald Trump.

Mick Jagger släppte överraskande två nya låtar med tillhörande musikvideor i natt, skriver bland annat Rolling Stone.

En av låtarna heter ”England lost” och är en reaktion på den politiska situationen i Storbritannien efter Brexit.

Låten är blues-inspirerad och börjar som en berättelse om en misslyckad fotbollsmatch som Englands landslag förlorar. Även rapparen Skepta gör ett gästspel.

– Men när jag skrev titeln visste jag att den skulle handla om mer än så. Den handlar om känslan av att vi lever i en svår tid i vår historia, säger 74-årige-Jagger i en intervju med Apple Music.

Politisk pessimism

Den andra låten har en svängigare ton men även den är politiskt laddad. Den heter ”Gotta get a grip” och där har Rolling Stones-sångaren inspirerats av USA och president Trump i texten.

– Vi har uppenbarligen stora problem... så är jag politiskt optimistisk?... Nej, sa Jagger i intervjun.

Men budskapet är inte helt nattsvart, Jagger sa även i intervjun att han med låten vill säga att ”oavsett allt som händer ska man fortsätta leva sitt liv, vara sig själv och skapa sitt eget öde”.

LÄS MER: Jagger skrev självbiografi på 80-talet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.