Foto: Staffan Jerrevång/TT

Minifestival vill ersätta Bråvalla 2018

Publicerad

Bråvalla Love 2018. Så heter det initiativ som nästa sommar vill ersätta den inställda Bråvallafestivalen.

”Kärlek vinner över hat, så vi ska inte låta våldtäktsmän och de som slåss och stjäl vinna!”, skriver initiativtagaren Daniel Åhs på facebook.

Förra veckan kom beskedet att Bråvallafestivalen under 2018 tar paus på grund av de många sexuella ofredanden som skedde under helgen. Nu har en slags motrörelse till händelserna i form av en minifestival: Bråvalla Love 2018.

– De allra flesta människor är jättefina men det finns idioter. Jag tycker att idioterna har vunnit nu. Om FKP Scorpio vill göra ett ställningstagande och säga att ”vi gör ingen festival” så kan väl vi få ta ställning och visa att vi är härliga människor som kan skapa något som har ett syfte, säger Daniel Åhs till Folkbladet.

”Låt Bråvalla Love 2018 vara en gemenskap där vi campar, sjunger, partar tillsammans och visar att kärleken i vårt samhälle är större än hatet!, skriver arrangören Daniel Åhs på Facebook.

LÄS MER: Bråvalla ställs in 2018

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.