Foto: HBO

Minst ett Game of thrones-projekt skrotas

Uppdaterad
Publicerad

Minst en av de planerade serierna som var tänkta att utspela sig i Game of thrones universum har skrotats. Det uppger manusförfattaren Bryan Cogman, som tillsammans med författaren George RR Martin skrev serien åt tv-bolaget HBO, i en intervju med The Hollywood Reporter.

Det har funnits planer på fem olika avknoppningsserier som alla skulle utspela sig i tv-serien Game of thrones universum. Hittills har ett pilotavsnitt för en serie av Jane Goldman fått klartecken.

Manusförfattaren Bryan Cogman har arbetat med Game of thrones och har bland annat skrivit manus till det andra avsnittet i den avslutande åttonde säsongen av Game of thrones som nu sänds.

”HBO bestämde sig för att gå en annan väg”

Avsnittet är en lång uppbyggnad inför en av seriens viktigaste händelser, som kommer i nästa avsnitt.

Men Cogmans planerade prequelserie har däremot fått nej från HBO, säger han.

– Min prequelserie händer inte och kommer inte att hända. HBO bestämde sig för att gå en annan väg. Så det är ett farväl. Jag är klar med Westeros. Det är fantastiskt bitterljuvt, säger Bryan Cogman till The Hollywood Reporter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.