• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Modeexperten: ”Minkpälsen är stendöd i dagens modevärld”

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks alla minkar ska avlivas eftersom ett coronavirus spritt sig från djur till människa. Och SVT:s modekritiker Dennis Dahlqvist tror att pälsindustrin kan få svårt att hämta sig.

– Pälsen är helt död i modevärlden, säger han.

Beskedet kom igår från Danmarks statsminister Mette Frederiksen: landets alla minkar ska avlivas då ett coronavirus har spritt sig från mink till människa.

Totalt handlar det om upp till 17 miljoner djur, enligt dansk polis. Danmark är världens största producent av minkpäls och exporterar bland annat stora partier till Ryssland.

Dessutom har coronaviruset spridit sig till flera minkfarmer i Blekinge

Frågan är om industrin kommer hämta sig.

SVT:s modekritiker Dennis Dahlqvist tror inte att minkpälsen har någon framtid.

Hör varför i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.