Foto: TT/TwitterVisa alla (2)
Visa alla (2)

Moores barn: ”Tack för att du var du”

Uppdaterad
Publicerad

Roger Moore hyllas av sina tre barn i ett officiellt uttalande. ”Tack pappsen för att du var du, och för att du var så väldigt speciell för så många människor”, skriver Moores tre barn.

Roger Moores familj bekräftade på Twitter att skådespelaren gått bort 89 år gammal ”efter en kort men modig kamp mot cancer”.

I uttalandet som följde med tweeten skriver skådespelarens tre barn Debora, Geoffrey och Christian att det är med tungt hjärta som de måste meddela att deras far har avlidit i Schweiz.

”Kärleken som han omringades av sina sista dagar var så stor att den inte kan beskrivas med ord”.

Unicef viktigaste prestationen

Barnen skriver att de vet att pappan varit älskad och beundrad inte bara av dem, för sina filmer, tv-program och hans arbete som Unicef-ambassadör, vilket Moore själv ska ha beskrivit som hans allra största prestation.

”Tack pappsen för att du var du, och för att du var så väldigt speciell för så många människor”, skriver barnen i uttalandet och avslutar med orden:

”Våra tankar riktar sig nu mot att stötta Kristina (Moores fru) i denna svåra stund, och i enlighet med vår pappas vilja kommer det att bli en privat begravning i Monaco”.

Läs mer: Skådespelaren Roger Moore död

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skådespelaren Roger Moore död

Mer i ämnet