I sommar kommer den brittiske artisten Morrissey till Sverige för en spelning på utomhusarenan Dalhalla. Foto: TT

Morrissey gör exklusiv spelning i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Den kultstämplade artisten Morrissey kommer till Sverige i sommar och spelar då på utomhusarenan Dalhalla, det skriver arenan i ett pressmeddelande.

I juli, den 19 närmare bestämt, äntrar den brittiske artisten Morrissey Dalhallas scen utanför Rättvik i Dalarna.

Sedan Morrissey slog igenom på 1980-talet med bandet The Smiths har han blivit legendarisk. Han har hittills släppt omkring 10 soloalbum, det senaste, Low in High School, utkom i november 2017.

– En drömbokning, säger Jill Sand, artistbokare på Dalhalla. Morrissey har legat på vår önskelista väldigt länge, säger hon i pressmeddelandet.

Hyllas och kritiseras

Artisten har även skrivit en roman med titeln List of the lost, och 2013 utkom hans uppmärksammade självbiografi, som hyllades av många.

Morrissey har också vid ett flertal tillfällen gjort kontroversiella uttalanden, bland annat har motiv på hans tröjor vid upprepade gånger väckt debatt.

Biljetterna till Sverigespelningen släpps onsdag 23 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.