Hergémuséet i den belgiska staden Louvain-la-Neuve. Foto: TT

Museum blåser av Charlie Hebdo-utställning

Uppdaterad
Publicerad

En utställning på ett belgiskt Hergémuseum, som skulle ha innehållit bilder från Charlie Hebdo, plockas ned på grund av rädsla för terrordåd.

Det belgiska Hergémuseumet i Louvain-la-Neuve skulle ha ställt ut teckningar från Charlie Hebdo för att hylla offren från attacken i Paris. Bland annat skulle en teckning med texten ”Bläcket ska flyta, inte blodet” ha ingått.

Rädda för terrordåd

Men av rädsla för terrordåd plockas utställningen nu ned. Beslutet togs efter samrådan med belgisk polis och stadens borgmästare, några timmar innan utsällningen skulle ha öppnat för allmänheten.

Belgiska tecknare har kritiserat beslutet, som är ett i raden av evenemang som ställs in i Belgien av rädsla för terrorattentat, skriver DR. I går kväll blåstes även den belgiska filmfestivalen Ramdam av, då polisen ansåg att det fanns en risk för terrorattentat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.