Daniel Wetterskog tillträder under hösten. Foto: Anna Gerdén

Musik- och teatermuseet får ny chef

Uppdaterad
Publicerad

Från teknik till musik – Daniel Wetterskog blir ny chef för Musik- och teatermuseet i Stockholm.

Daniel Wetterskog, tidigare publik chef på Tekniska museet, har en gedigen museibakgrund med arbetsplatser som konsthallen i Örnsköldsvik och Luna kulturhus i Södertälje på CV:et.

Den nya museichefen vill ge teatern större plats och vill även satsa på att bygga ut de interaktiva delarna.

– Det känns jätteroligt. Museet är redan interaktivt men jag vill bygga vidare på de delarna. Det ska bli mer som ett science center och det ska finnas något för både gammal som ung, säger Daniel Wetterskog till Kulturnyheterna.

I höst tillträder han som chef men museet stänger i början av 2014 för renovering och ombyggnad under ett till två år. Under tiden kommer museet flytta verksamheten utanför huset.

Oro för biblioteket

Kulturnyheterna har tidigare rapporterat om hur Statens musikverk, som museet är en del av, drabbades hårt av nedskärningar i vintras. Musik- och teaterbiblioteket drabbades hårdast men även museet fick säga upp en intendenttjänst.

Genom bland annat debattartiklar och facebookgrupper höjdes oroliga röster för vad som skulle hända med biblioteket och Statens musikverk.

Den nya chefen, Daniel Wetterskog, hoppas nu att att museet och personalen kan börja på ny kula.

– Jag kommer in helt ny och vill bilda mig min egen uppfattning men jag är medveten om situationen. I och med att vi börjar om från scratch så tror jag att vi har möjlighet till en nystart, säger Daniel Wetterskog.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.