Stjärnan kommer till Sverige och spelar. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP/TT

Lady Gaga till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Popstjärnan bjöd på hitkavalkad i Super Bowls pausunderhållning i natt.

– En försmak på vad som kommer till Sverige i höst, säger Live Nations Kristoffer Åkesson till Aftonbladet.

Det hade spekulerats om politiska utspel från Lady Gaga i natt när hon var huvudakt i Super Bowl-finalens pausunderhållning. Men Hillary Clinton-supportern Gaga lämnade politiken hemma och bjöd i stället på stor hitkavalkad.

Hon började sitt scenframträdande långt ovan scenen och firades ned från arenans tak. Väl på plats inledde hon med sin gamla superhit ”Pokerface” från 2008 och fortsatte i hög takt. Efter att ha radat upp flera hitlåtar, bland annat ”Bad Romance” och ”Just Dance”,  satte hon sig vid pianot och framförde ”Million reasons”.

I höst kommer Lady Gaga till Sverige.

– I natt visade hon att hon fortfarande är en av världens absolut största och viktigaste liveartister och popstjärnor. Bättre försmak på vad som komma skall i Stockholm är svårt att få, säger Kristoffer Åkesson på Live Nation, till Aftonbladet.

Popstjärnans världsturné inleds i Vancouver i Kanada den 1 augusti och kommer till Stockholm den 23 oktober. Lady Gaga besöker även Köpenhamn under sin turné, 21 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.