Den brittiske sångaren Morrissey ställer in sin Europaturné. Foto: Vegard Grøtt/NTB scanpix

Morrissey ställer in Europaturné – inklusive Dalhalla

Uppdaterad
Publicerad

Världsstjärnan Morrissey ställer in samtliga konserter på sin europaturné i juli enligt hans management, skriver brittiska biljettförsäljaren Gigs and tours på Twitter.

”På grund av logistiska omständigheter bortom vår kontroll skjuts Morrisseys konserter i Storbritannien och Europa i juli fram” skriver artistens representanter samtidigt som de försäkrar att biljettkostnaderna ersätts till fullo.

De fortsätter:

”Vi beklagar djupt de besvär fansen drabbas av och lovar att boka nya datum i Storbritannien och Europa så fort som möjligt.”

Det innebär att Morrisseys planerade konsert i det gamla kalkstensbrottet i Dalhalla utanför Rättvik den 19 juli skjuts upp. Även spelningar i Köpenhamn, Helsingfors, Berlin, Manchester, Reading, Portsmouth och Edinburgh drabbas.

58-årige Steven Patrick Morrissey slog igenom på 80-talet som frontman i bandet The Smiths och har sedan gruppen splittrades 1987 släppt elva soloalbum. Det senaste, ”Low in High School” kom i höstas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.