Peace & Love-besökare under en Skrillex-konsert 2012. Foto: Erik Mårtensson/TT

Peace & Love krävs på miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Dala-Demokraten har granskat festivalen Peace & Love och kommit fram till att Borlängefestivalens ekonomi åter svajar. 2013 gick festivalen i konkurs, men nystartade i blygsam skala året därpå.

Företag och privatpersoner har fakturerat bolag knutna till Peace & Love för bland annat scenarbete och försäljning av mat och dryck. Enligt egen uppgift har de inte fått betalt och har därför vänt sig till Kronofogden.

Avgörs i rätten

Ett av bolagen som är kopplat till arrangemanget har flera betalningsförelägganden hos Kronofogden och ett annat har två ärenden som ska avgöras i Falu tingsrätt.

Festivalen säger till Dala-Demokraten att pengarna finns och att skulderna är mindre än omsättningen under festivalen, men att eftersläpande moms ligger bakom problemet.

– Det har varit problematiskt. Men det som är att när vi köper in artister så betalar vi dem i förskott och vi får inte tillgodoräkna oss momsen förrän jobbet är utfört, vilket betyder att vi ligger ute med väldigt mycket moms under en väldigt lång tid, säger Magnus Borg, verksamhetsledare på Peace & Love till tidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.