Princes hem Paisley Park slår upp dörrarna för allmänheten i morgon torsdag – i tre dagar. Foto: TT

Princes hem öppnar för besökare – i tre dagar

Publicerad

Efter många diskussioner står det nu klart att Paisley Park – Princes hem och studio – slår upp dörrarna för allmänheten i morgon torsdag. Men vill man besöka stjärnans hem gäller det att snabba på – museet håller bara öppet i tre dagar.

Det har stormat rejält kring planerna på att öppna egendomen Paisley Park i Chanhassen i Minnesota, där artisten Prince under många år hade sin studio och sitt hem.

Paisley Park planerades först att öppna som ett permanent museum, men i måndags omkullkastades planerna under ett mötet i Chanhassens stadsfullmäktige, enligt The Guardian.

En majoritet av medlemmarna röstade då, efter en tre timmar lång debatt, för att skjuta upp öppnandet av egendomen.

Orsaken till måndagens beslut var att man sade sig vara orolig för att de 600.000 besökare som väntas besöka museet kommer att orsaka en mängd trafikproblem för staden, som har ungefär 25.000 invånare.

Öppnar i tre dagar

I ett senare pressmeddelande från Princes dödsbo under tisdagen meddelades dock att Paisley Park kommer att hålla öppet under tre dagar: under torsdag den 6 oktober, lördag den 8 och fredag den 14 oktober.

I meddelandet skriver man samtidigt att man: ”fortsätter att arbeta på att lösa trafiksituationen tillsammans med stadsfullmäktige”.

Prince avled i sitt hem i april efter att ha tagit en oavsiktlig överdos av opioiden fentanyl. Han blev 57 år gammal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Artisten Prince död

Mer i ämnet