Tommy Nilsson lurade alla att han bytt artistnamn. Men allt var en reklamkupp för ett godisföretag. Foto: Pressbild

Tommy Nilssons nya namn var chokladreklam

Uppdaterad
Publicerad

Sångaren Tommy Nilsson förkunnade igår att han skulle byta artistnamn till Black. Men allt var en reklamkupp för ett godisföretag.

Nyheten spreds snabbt i både sociala och traditionella medier under måndagen: Sångaren Tommy Nilsson skulle byta namn till Black. ”Black är mer än ett namn. Det är ett state of mind”, skrev Nilsson själv i ett pressmeddelande som blev gårdagens stora snackis.

Men precis som Kulturnyheterna rapporterade igår restes samtidigt tvivel om vad som egentligen stod bakom kampanjen. Misstankarna om en PR-kupp blev starkare när sångaren själv inte ville svara på några av våra frågor om sin nya identitet.

Nu har namnbytet visat sig vara just en reklamkupp. Men inte för AIK, som många inklusive Kulturnyheterna trodde. I en video som släpptes på tisdagsmorgonen gör Tommy Nilsson reklam för lakritschoklad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.