Musikalisk hyllning i ny film om Whitney Houston: ”Ett stort ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Ikonen Whitney Houstons stormiga liv skildras i den nya biografiska filmen ”I wanna dance with somebody”, där musiken står i fokus. Huvudrollen som ”The Voice”, som artisten även kallades, spelas av brittiska skådespelaren Naomi Ackie.

Skådespelaren Naomi Ackie har tidigare synts i bland annat Star Wars: The Rise of Skywalker. För henne, som för så många andra, har Whitney Houstons musik alltid varit närvarande. 

– Det känns som att man känner henne, för att man kan hennes musik. Sen tror jag att det blir en annan sak när man verkligen börjar studera personen bakom, säger Naomi Ackie till Kulturnyheterna.  

Hur känns det att få vara en del av att berätta hennes historia?  

– Det är en stor ära! Särskilt under inspelningen så kände jag att jag hade ett stort ansvar. Jag känner att det ändå är mitt jobb att försvara Whitneys integritet, det betyder mycket för mig att bevara den.

Träffade kvinnan bakom berömmelsen

Filmen är regisserad av Kasi Lemmons utifrån ett manus skrivet av Anthony McCarten, som bland annat skrivit den biografiska filmen ”Bohemian Rhapsody” om rockbandet Queen.

– Det var en fantastisk upplevelse, jag älskade verkligen att få leva i Whitneys värld, säger Kasi Lemmons.

Hon berättar att hon själv fick träffa Whitney Houston när hon var som störst.

– Jag var manusförfattare och fick äran att skriva två manus till henne. Min uppfattning av henne ändrades, för jag fick se den avslappnade kvinnan bakom, klädd i mjukisbyxor. Jag blev väldigt rörd av den upplevelsen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.