Ridån går ner för hårdrocksfestivalen. Här uppträder Metallicas Robert Trujillo under den nu inställda endagsfestivalen Sthlm Fields i Stockholm 2014. Foto: Per Larsson / TT

Musikfestivalen Sthlm Fields ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Slayer, Danzig och Metallica lockade storpublik förra sommaren. Men nu meddelar arrangören att festival-Sveriges senaste tillskott läggs ned för en överskådlig framtid.

Med en publiksiffra på drygt 52 000 personer slog fjolårets Sthlm Fields ett nytt publikrekord i festival-Sverige 2014. Den rockprofilerade festivalen var en satsning från Live Nation och Stockholms kommun, och skulle enligt dåvarande finansborgarrådet Sten Nordin (M) fungera som en arvtagare till den insomnade klassikern Vattenfestivalen.

Ställs in

Men så blir det inte. Sthlm Fields kommer inte att återvända 2015, och några garantier för framtida arrrangemang finns inte i nuläget, uppger Aftonbladet. Anledningen är att arrangören Live Nation inte lyckats matcha 2014 års uppställning med Metallica, Slayer och Danzig som stora publikplåster.

– Sthlm Fields i den form den hade förra året tar en paus 2015. Sthlm Fields på Gärdet kommer vi göra när vi har en artistuppställning vi tycker krävs för en sådan festival, säger Kristofer Åkesson på arrangören Live Nation till tidningen, men tillägger att det inte är omöjligt att festivalen återuppstår i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.