Festivalen Muskelrock samlar heavy metal-fans på nöjesparken Tyrolen i Avesta. Foto: TT Bild.

Muskelrock krockar med Stockholms nya festivalsatsning

Uppdaterad
Publicerad

Live Nation startar rockfestivalen Stockholm Fields, i samma genre – och på samma dag – som betydligt blygsammare Muskelrock. Men den lilla Alvestafestivalen hoppas överleva med hjälp av hjärtat.

Den ena håller hus på Gärdet i Stockholm, den andra på en gammal dansbana utanför Alvesta. En beräknar 50.000 besökare, den andra 1500.

Medan nystartade Sthlm Fields satsar på dragplåster som Metallica vill Muskelrock fokusera på mer nischade underground-akter. Men målgruppen – festivalsugna hårdrockare – kan de ha gemensam, tror Jacob Hector som är en av arrangörerna till Muskelrock:

– Lite oroliga blev vi så klart när vi hörde vilka band som kommer, man tänker att vi kanske har samma målgrupp, säger han.

”Folk kommer hit av tradition”

Den Alvestabaserade heavy metal-festivalen Muskelrock går av stapeln mellan 29 och 31 maj nästa år.  Och fredagen den 30:e kan de få konkurrens, då Sthlm Fields för första gången kör igång på Gärdet i Stockholm.

– Det hade såklart varit bättre om de lagt det en annan helg, säger Jacob Hector. Men vi tror på vårt koncept och att folk kommer hit av tradition.

Erbjuder något annat

Dessutom tror han att Muskelrock erbjuder något helt annat än Sthlm Fields kommer kunna:

– Vår festival har en särskild familjär stämning. Vi finns i en speciell miljö och är mer nischade. Här kan man inte gå i affärer mellan spelningarna, man kan gå på en skogpromenad eller bada i sjön, men inget mer. Jag hoppas att våra besökare kommer för känslan, och för att det finns hjärta bakom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.