Vad Felix ”Pewdiepie” Kjellberg själv tycker om det oväntade understödet från den okände hackaren är oklart. Foto: Jonas Ekströmer/Christine Olsson/TT

Hackade 50 000 skrivare – för att rädda svenska Youtube-stjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Ett indiskt skivbolag ser ut att kunna peta Felix ”Pewdiepie” Kjellberg från tronen som världens största youtuber. Och nu tar fansen till drastiska medel för att rädda kvar svensken på toppen.
Under veckan har någon hackat skrivare i flera delar av världen – och skrivit ut en hälsning om att gå in och prenumerera på svenskens Youtube-kanal.

Enligt flera medier har skrivare i flera delar av världen plötsligt spottat ut ett väldigt oväntad meddelande.

Ett dokument har skrivits ut med uppmaning om att gå in och prenumerera på Felix ”Pewdiepie” Kjellbergs Youtube-kanal  – och samtidigt avfölja indiska T-series.

”Pewdiepie behöver din hjälp med att slå T-series”, står det i dokumentet enligt NBC.

Hacker: Jag skickade det till 50 000 skrivare

Twitterkontot @TheHackerGiraffe har tagit på sig skrivarattacken.

Personen bakom twitterkontot säger sig ha hittat en möjlighet att få närmare 50 000 skrivare över stora delar av världen att skriva ut meddelandet. Och i sociala medier har ett stort antal konton publicerat bilder där de visar upp att de har fått det.

Enligt NBC har hackaren samtidigt påmint mottagarna om att de behöver uppdatera sina inställningar för skrivaren – så att de inte är lika sårbara för motsvarande attacker igen.

Kampen om att vara störst

Bakgrunden till det här är en pågående kamp om vem som driver världens största Youtube-kanal. 

Pewdiepie Kjellberg har länge varit ohotad som världens största youtuber. Men på senare tid har det indiska skivbolaget T-series börjat komma i kapp.

Båda kontona har i skrivande stund drygt 72 miljoner prenumeranter. Det skiljer nu bara drygt 100 000 prenumeranter mellan det indiska bolaget och svensken.

Fans köpte annonser

Pewdiepie har själv kommenterat striden med bland annat en musikvideo där han utmanar det indiska bolaget.

Och hans fans har försökt hjälpa honom genom att bland annat köpa stora annonser för att uppmana fler att gå in och prenumerera på svenskens kanal.

Vad han själv tycker om skrivarattacken är däremot oklart. Stjärnan laddade upp en ny video under fredagskvällen men sade då ingenting om det här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer