• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Bronshjältarna från 1994. Foto: TT

”När vi gräver guld” populäraste fotbollslåten

Uppdaterad
Publicerad

Medlemsorganisationen Stim har sammanställt en lista över Sveriges mest spelade fotbollslåtar de senaste åren.

I topp på listan finns ”När vi gräver guld i USA”, GES klassiker som skrevs inför fotbolls-VM 1994 i USA. Både andra och tredje plats har artisten Markoolio, med låtarna ”Mera mål” och ”In med bollen i mål”.

På fjärde plats finns ”Mitt team”, med Frej Larsson och Joy, och så Magnus Ugglas ”Vi ska till VM” på femte plats.

Listan som Stim utformat inkluderar både officiella och inofficiella svenska landslagslåtar, baserat på data över intjäning i Sverige 2018-2020 och utifrån flera källor som radio, konserter, Spotify och Youtube.

Sedan 1950 och VM i Brasilien har låtar specialskrivits, både officiella och inofficiella, för att egga det egna fotbollslaget i mästerskapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.