Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det nederländska public service-bolaget Avrotros har ännu inte bestämt sig för om landet ska delta i nästa upplaga av Eurovision Song Contest. Foto: Martin Meissner/AP/TT

Nederländerna hotar att bojkotta Eurovision 2025

Publicerad

Sedan den nederländske deltagaren Joost Klein diskvalificerades från årets Eurovision-final överväger landets public service-bolag Avrotros att dra sig ur kommande tävlingar, rapporterar Omni som citerar nederländska Telegraaf.

”Tills vi är övertygade om att strukturella förändringar gjorts för att artisterna och deras budskap ska stå i fokus igen kommer vi att hålla det öppet huruvida vi deltar i Eurovision Song Contest eller inte”, skriver Avrotros i ett uttalande.

Joost Klein stoppades av EBU från att tävla i finalen efter att han enligt uppgift ska ha hotat en kvinnlig tv-fotograf, ett beslut som det nederländska tv-bolaget kallat "oproportionerligt strängt".

Händelsen utreds fortfarande av polis och i onsdags kom uppgifter om att en oberoende expert ska granska årets Eurovision-final i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet