Tecknaren Neil Gaiman. Foto: Rebecca Cabage/TT

Neil Gaimans serieklassiker The Sandman blir tv-serie

Uppdaterad
Publicerad

Neil Gaimans populära serie The sandman blir tv-serie på Netflix, och kan komma att bli den dyraste spelversionen av en DC Comics-serie någonsin, det rapporterar The Hollywood reporter.

Filmatiseringen av Neil Gaimans kulturförklarade serie The sandman från 1988 har varit på gång i 30 års tid men först nu står det klart att den blir tv-serie på Netflix. Detta efter att produktionsbolaget New Line Cinema efter tre år fortfarande inte lyckats ro i land projektet, det rapporterar The Hollywood reporter.

The sandman handlar om karaktären Morpheus, en odödlig personifiering av drömmar, som tillfångatas i början av serien. Allt eftersom berättelsen pågår utvecklas Morpheus till en slags tragisk hjältearketyp. Serien gavs ut i 75 nummer från 1988 till 1996 på det amerikanska serieförlaget DC Comics.

Allan Heinberg, som bland annat har arbetat med Wonder Woman och Grey's Anatomy, har fått uppdraget att skriva manus och Neil Gaiman kommer vara exekutiv producent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.