Kevin Spacey spelar huvudrollen som USA:s president i den kritikerrosade tv-serien ”House of Cards”. Foto: TT

Netflix avbryter samarbetet med Kevin Spacey

Uppdaterad
Publicerad

I takt med att anklagelserna mot den amerikanska skådespelaren Kevin Spacey växer, bryter distributionsbolaget Netflix nu allt samarbete med skådespelaren, rapporterar CNN.

Tv-distributören Netflix ger nu tydligt besked om att allt samröre med skådespelaren Kevin Spacey upphör. Spacey medverkar bland annat i den kritikerrosade tv-serien ”House of Cards”, där han spelar huvudrollen som USA:s president.

– Netflix kommer inte att vara inblandade i någon ytterligare produktion av House of Cards med Kevin Spacey inkluderad, säger en talesperson för Netflix, rapporterar CNN.

Tar en time-out

Produktionsbolaget Media Rights Capital, som står för själva produktionen av House of Cards, bekräftar även de Spaceys avstängning.

– Med anledning av utredningen gällande de allvarliga anklagelserna riktade mot Kevin Spaceys beteende i samband med inspelningen av House of Cards, stängs han av med omedelbar verkan, säger en av MRC:s talespersoner, rapporterar CNN.

Utöver House of Cards väljer Netflix att avbryta produktionen av filmen ”Gore”, i vilken Spacey medverkar i och har producerat.

Kevin Spacey själv har sedan tidigare meddelat att han tar en ”time-out” från skådespelarkarriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.