Den affisch som användes för att lansera Snyggingar på filmfestivalen i Sundance i januari och en av flera upprop för att avprenumera på Netflix. Foto: Mignonnes filmaffisch/Skärmdump

Netflix: ”Filmen kritiserar sexualiseringen av barn”

Uppdaterad
Publicerad

Den franska filmen Snyggingar, Cuties på engelska, som nyligen premiärvisades på Netflix har kritiserats hårt på sociala medier och anklagas för att sexualisera barn. Nu försvarar Netflix filmen.

– Filmen kritiserar sexualiseringen av unga tjejer, säger en talesperson till Variety.

Efter Netflixpremiären på onsdagen har den franska filmen Snyggingar – som handlar om en ung tjej från ett traditionellt hushåll som börjar i en dansgrupp med andra unga tjejer – överösts av kritik på sociala medier.

Under hastagen #CancelNetflix samlas de som menar att filmen visar en sexualiserad bild av unga tjejer och uppmanar till bojkott av strömningssajten. Ironiskt nog handlar filmen om den sexualisering som unga tjejer utsätts för på internet.

”Filmen kritiserar sexualiseringen av unga tjejer. Det är en stark berättelse om den press som finns på unga tjejer i dag, både på sociala medier och i samhället. Vi uppmuntrar alla som bryr sig om dessa viktiga frågor att se filmen”, säger en talesperson på Netflix till Variety.

Misslyckad marknadsföring

Redan tidigare i augusti tog kritiken mot filmen fart, då Netflix publicerade en affischbild till Snyggingar, som föreställde några av de unga skådespelarna i utmanade poser. Efter kritiken valde Netflix att dra tillbaka affischen, bad om ursäkt och hävdade att affischbilden inte speglade filmens innehåll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.