Diana (Emma Corrin) och Charles (Josh O'Connor) i en scen ur ”The crown” Foto: Ollie Upton/Netflix

Netflix nobbar förslag om informationsskylt i The crown

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens kulturminister vill att det tydliggörs att tv-serien The Crown är fiktion. Men Netflix nobbar förslaget om en informationsskylt, skriver BBC.

Serien om det brittiska kungahuset är inne på sin fjärde säsong där förhållandet mellan prins Charles och prinsessan Diana står i fokus.

Säsongen har skapat debatt i Storbritannien, bland annat efter seriens skildringar av Dianas ätstörningar och Charles sätt att behandla sin fru.

Kulturministern har reagerat

Debatten har till och med nått politisk nivå och den brittiske kulturministern Oliver Dowden anser att Netflix bör varna tittare om att serien är fiktion då yngre tittare kan missta innehållet för fakta.

Han får medhåll av skådespelaren Helena Bonham Carter, som spelar prinsessan Margaret i serien, och Dianas bror Charles Spencer.

”Beskrivs som drama”

Netflix svarar nu på kritiken och förklarar att serien hela tiden har beskrivits som drama. ”Därför har vi inga planer på, och ser heller inget behov av, att ha med en brasklapp”, skriver strömningsjätten i ett uttalande enligt BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.