Norstedts och Bonniers hoppar över bokmässan i Frankfurt

Uppdaterad
Publicerad

Den årligt återkommande bokmässan i tyska Frankfurt ska äga rum i oktober, det meddelade arrangörerna i slutet av maj. Men flera stora internationella förlag har valt att inte närvara vid mässan.

Bland andra det världsomspännande förlaget Harper Collins Publishers och flera av Hachettes förlag, vilket Svensk bokhandel har rapporterat om.

Nu följer svenska Norstedts förlagsgrupp, inklusive Rabén och Sjögren, och Albert Bonniers förlag samma exempel och stannar hemma, rapporterar Sveriges Radios Kulturnytt.

– Ganska snart kom flera av de internationella förlagskoncernerna med besked om att de inte skulle skicka några representanter. Då kändes inte det meningsfullt för mig och mina medarbetare att åka. Vi riskerar att inte få träffa alla de vi skulle vilja träffa om vi väl var på plats, säger Linda Altrov Berg, chef på Norstedts Agency till Kulturnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.