Nougatpizza, sjungande pappor och slöjd – reportern om Sveriges mest sedda Tiktok-klipp

Uppdaterad
Publicerad

När året 2022 lider mot sitt slut summerar Lilla Aktuellts reporter Lizette Edfeldt vilka klipp och konton som varit mest populära på Tiktok i Sverige.

– Tiktok kommer från början från ungdoms- och barnhållet med mycket dans, mimande och humor men det har blivit mycket mer livsstil och olika sorters innehåll, säger Lizette Edfeldt.

Enligt henne är det konton och klipp av människor i alla åldrar med vitt spritt innehåll som blivit viralt.

Stora konton

Nyligen utnämndes Tiktok-kreatören Emil Henrohn till Sveriges största Tiktok-makthavare för sitt konto med komedi och skådespel, enligt Medieakademins Maktbarometer. Han har över 540 000 följare.

Bland de konton i Sverige som har allra flest följare ligger även flera världskända namn i topp. Bland annat Zlatan Ibrahimovic med 3,5 miljoner följare, Abba med 2,9 miljoner följare och Zara Larsson med 1,4 miljoner följare.

Mat, snickeri och stämsång

Några av de klipp som blivit virala under året har varit matlagningsvideor och recept. Även snickeri och hemmafixande känt som ”DIY – Do it yourself” samt ett gäng pappor från Skellefteå som gjort succé med sin stämsång.

Hör Lizette Edfeldt berätta om exempel på virala svenska klipp i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.