Astrid Lindgren Foto: Bertil S-son Åberg/SVT Bild

Nu kommer nya böcker med text av Astrid Lindgren

Uppdaterad
Publicerad

Två nya bilderböcker, med text av Astrid Lindgren, ges ut i sommar. Dels en vaggvisa från Alla vi barn i Bullerbyn, men också en berättelse om Pelle från Vi på Saltkråkan.

I Alla ska sova har illustratören och konstnären Marit Törnqvist bildsatt en vaggvisa som Astrid Lindgren skrev till filmen Alla vi barn i Bullerbyn, tonsatt av Georg Riedel. När Marit Törnqvist hörde den sjungas på Astrid Lindgrens begravning 2002 bestämde hon sig för att göra en bilderbok till texten om en magisk promenad i sommarkvällen, till kohagen och lammen som hellre vill leka än sova.

– När man förväntar sig i en vaggvisa att zooma in på barnet, göra världen liten, väljer Astrid att göra motsatsen. Hon zoomar ut och visar barnen allt, det är hennes berättarperspektiv som stämmer så fint med mitt eget, säger Marit Törnqvist i ett pressmeddelande.

I sommar kommer även Ett litet djur åt Pelle som är baserad på ett kapitel ur Vi på Saltkråkan. Maria Nilsson Thore har bildsatt berättelsen om hur Pelle skaffar sig en kanin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.