Hör journalisten James Savage om bokens tre hetaste nyheter. Foto: TT

Ny bok om brittiska kungahuset skapar rubriker i Storbritannien

Uppdaterad
Publicerad

En ny bok granskar de senaste 25 årens drama och skandaler i det brittiska kungahuset. Boken har redan skapat mängder av rubriker i Storbritannien de senaste veckorna – men släpps i handeln under tisdagen.

Prins Harry och Meghan Markles exit, sexbrottsmålet mot Prins Andrew och Prins Charles otrohetsaffärer lyfts upp och synas i sömmarna i den nya boken The Palace Papers.

Författaren och journalisten Tina Brown, tidigare chefredaktör för bland annat Vanity fair och The New Yorker, har nosat upp flera nya uppgifter om de så uppmärksammade skandalerna.

– Hon har träffats de allra flesta som ”räknas” i USA och Storbritannien under de senaste decennierna. Hon har träffat Diana, andra kungligheter och folk som känner andra kungligheter. Hon har bra kontakter, säger James Savage, chefredaktör för tidningen The Local.

Få koll på bokens tre mest omtalade nyheter i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.