”Overwatch 2” kommer till pc, Playstation 4, Xbox One och Switch. Pressbild. Foto: Blizzard/TT

Nya Diablo och Overwatch presenterade

Uppdaterad
Publicerad

Några av spelvärldens sämst bevarade hemligheter har nu bekräftats. ”Diablo 4” och ”Overwatch 2” är under utveckling, avslöjar utvecklaren Blizzard vid sin mässa.

Att ett nytt ”Diablo” var under utveckling har det tisslats och tasslats om en längre tid. När en tysk speltidning innehöll en annons för en ny bok där verk från bland annat ”Diablo 4” skulle finnas med tog många spelintresserade det som en bekräftelse på att det snart var dags att slakta monster i grottor igen.

Och vid utvecklaren Blizzards egen mässa Blizzcon i helgen kom så klart bekräftelsen – och det något mer överraskande att ”Diablo 4” även fanns spelbart som demo på mässgolvet.

Tre klasser presenterades; en styrkebaserad barbar, en magikunnig häxa och den hamnskiftande druiden, som kan bli en varulv eller en ”varbjörn”.

Spelet utvecklas till pc, Xbox One och PS4, vilket skvallrar om att det antagligen släpps nästa år.

Inte heller var det särskilt oväntat att onlineskjutarspelet ”Overwatch” får en uppföljare. Spelare kan räkna med nya kartor, nya hjältar, berättelsebaserade uppdrag och samarbetslägen, och det kommer gå att flytta över utseendemässiga egenskaper och framsteg som spelare gjort från ettan. En av de nya kartorna heter ”Gothenburg” och ska delvis vara utvecklad av personer från den svenska staden.

I övrigt avslöjade Blizzard att ”World of warcrafts” nästa expansion kallas ”Shadowlands” där de dödas rike ska utforskas. Den släpps senast på nyårsafton nästa år.

Den sista större nyheten som Blizzcon bjöd på är en expansion till kortspelet ”Hearthstone”, med namnet ”Descent of dragons”, som innehåller 135 nya kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.