Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Jag kan ha använt ordet utreda men man ska komma ihåg att det är min andra dag på jobbet och för mig betyder det ordet att vi ska titta på det. Aldrig att vi ska tillsätta någon utredning. Det finns inte. säger Jeanette Gustafsdotter.

Nya kulturministerns förtydligande: ”Ska inte tillsätta någon utredning”

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen ska inte utreda om gangsterrapp ska få spelas i public service. Den nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) vill förtydliga sitt uttalande från i går.

– Man ska komma ihåg att det är min andra dag på jobbet, säger hon i en intervju med Politikbyrån.

Under gårdagen rapporterade flera medier att regeringen vill utreda gangsterrapen. Anledningen är gangsterrappens eventuella effekter på brottsligheten, som har debatterats de senaste månaderna.

Men när Jeanette Gustafsdotter intervjuas i Politikbyrån vill hon förtydliga hur hon menar. Gustafsdotter fick i Kulturnyheterna på torsdagen frågan om gangsterrappen skulle utredas, varpå hon svarade att man absolut skulle ”titta på det och se om det leder till brott”.

– Jag menar att vi ska titta på det. Jag kan ha använt ordet utreda men man ska komma ihåg att det är min andra dag på jobbet och för mig betyder det ordet att vi ska titta på det. Aldrig att vi ska tillsätta någon utredning. Det finns inte.

”Musiken ska vara fri”

Jeanette Gustafsdotter säger att kulturen ska vara fri.

– Musiken likaså. Och den öppnar ju ibland stängda dörrar dit vi inte kan komma på andra sätt. Men vi ska titta på det, vi ska kunna diskutera det och kanske till och med debattera det.

Missa inte Politikbyrån om politikernas syn på public service den 8/12 kl 19.30 i SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Politikbyrån

Mer i ämnet