Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nya Tider till bokmässan – igen

Uppdaterad
Publicerad
Högerextrema tidningen Nya Tider kommer närvara vid Bok & Bibliotek 2017, detta efter att Bokmässan beslutat att låta alla aktörer som följer lagen att delta, rapporterar TT.

Nya tiders närvaro på mässan förra året orsakade stora protester från både deltagare och andra aktörer. Bland annat startades ett upprop av författaren Lisa Bjurwald för att bojkotta mässan om ”dokumenterat antidemokratiska aktörer” tilläts delta. Flera aktörer drog sig dock ur bojkotten efter att Bokmässan beslutade att låta alla aktörer som följer lagen att delta.

– Vi har efter all uppståndelse grundligt gjort vår läxa och kommit fram till att vi inte kan utesluta någon utställare på grund av deras åsikter, säger Bokmässans vd Maria Källsson till TT.

Och som en följd av tidigare regeländringar, har det nu bekräftats att Nya Tider deltar även i årets bokmässa.

– Den enda som gynnas av mycket rabalder är Nya Tider så jag hoppas att det inte blir som förra gången. Vi kommer att stå fast vid vårt beslut, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya Tider på bokmässan

Mer i ämnet