Nya zeelands huvudstad Wellington (vänster) håller på att öppna efter nedstängning. Till höger: genrebild från festival. Foto: AFP/TT

Nya Zeeland öppnar för scenframträdanden

Uppdaterad
Publicerad

Efter veckor av social distansering kommer nyzeeländare åter att kunna njuta av liveuppträdanden tillsammans. Det är arrangören Live Nation som på fredag och lördag i nästa vecka arrangerar två pandemianpassade evenemang i Auckland, skriver NME.

För att minimera risken för virussmitta har man satt en gräns på 100 besökare per tillfälle. Personal kommer att bära skyddsutrustning i form av munskydd och handskar. Dessutom kommer alla besökares kroppstemperatur kontrolleras när de anländer.

– Vi vill på förhand tacka alla för att de anstränger sig för att följa de nya reglerna och riktlinjerna som råder under dessa föränderliga tider, säger Stuart Clumpas från Live Nation.

Framträdandena är de första av flera under namnet Together Again. Under nästa veckas premiär uppträder flera nyzeeländska komiker och musiker.

Nya Zeeland har haft jämförelsevis få konstaterade fall av corona. Den 19 maj kunde inga nya fall konstateras och det totala antalet smittade samma dag var 1503 stycken. 21 personer har dött i landet på grund av viruset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.