Highway målades till hälften över av en klottersanerare i tron att målningen var olaglig. Arkivbild. Foto: Pär Fredin/TT

Nytt besked: Klassisk graffitivägg blir kvar

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera turer får den till hälften övermålade graffitiväggen i Rågsved i Stockholm vara kvar. Fastighetsägaren backar och ska nu behålla målningen, skriver tidningen Mitti.

Highway, som väggen heter, målades av gruppen Still Heavens Only Force (SHOF) 1989, och uppges vara en av världens äldsta graffitimålningar.

Det var i augusti förra året som väggen delvis målades över med blå färg av misstag vid en klottersanering. Graffitiälskare och boende i området försökte då rädda målningen, men snart stod det klart att det behövdes en professionell muralkonservator för att återställa verket.

I april meddelade fastighetsägaren att hela målningen skulle bort. Men beslutet stötte på protester och nu har Rågsved Fastighets AB beslutat att behålla den.

-Det är jättehäftigt om de vill göra det, säger André Almqvist, en av verkets upphovsmän, till Mitti.

Vad som kommer att hända med den blå färgen som delvis täcker konstverket är ännu inte klart, skriver tidningen Mitti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.