Oliver Stone gör dokumentär om Hugo Chavez

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske regissören Oliver Stone arbetar med en dokumentärfilm om Venezuelas kontroversielle president Hugo Chavez, rapporterar TT från filmfestivalen i Dubai.

Oliver Stone, som senast porträtterade USA:s avgående president George Bush i W, har även gjort spelfilmer om presidenterna John F Kennedy och Richard Nixon. I hittills tre filmer har han bearbetat det amerikanska Vietnamtraumat. Stones fjärde Vietnamfilm, Pinkville, ska handla om massakern i Song My, men arbetet är för närvarande bromsat på grund av finansieringsproblem.

Oliver Stone är oftast passionerad och spekulativ i stilen, och inte alltid helt kristallklar beträffande gränsen mellan fakta och fiktion. Egenskaper som gjort honom till en genuint kontroversiell och framgångsrik filmskapare.

2003 gjorde han intervjudokumentären Commandante, om och med Kubas diktator Fidel Castro.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.