Gina Dirawi och Pär Lernström programledde finalen i Idol 2017. Foto: TT

Ingen släckning av TV4:s kanaler i natt

Uppdaterad
Publicerad

Efter en konflikt mellan Telenor och TV4 riskerade omkring 850 000 svenska hushåll i natt att bli av med alla TV4:s kanaler. Men nu är Telenor och TV4 överens, skriver tv-kanalen i ett pressmeddelande.

TV4 riskerade att släckas i natt som en konsekvens av att ingen ny överenskommelse kunnat träffas mellan TV4/Bonnier Broadcasting och Telenor gällande ett nytt distributionsavtal.

– Den här typen av konflikter mellan tv-operatörer och tv-kanaler har inga vinnare, allra minst tittarna som betalar för tv-abonnemangen. Jag lider med Telenors tv-kunder, som nu på nytt riskerar att drabbas av en sådan här konflikt, sa TV4:s operativa chef Mathias Berg i det första pressmeddelandet som skickades ut under dagen.

Överenskommelse nådd

Vid 19-tiden på kvällen kom ett nytt pressmeddelande med information om att TV4 och Telenor nu kommit överens och att kanalen inte kommer att släckas.

– Jag är glad över att Telenor kom tillbaka till förhandlingsbordet och att vi till slut lyckades nå en överenskommelse som speglar TV4-Gruppens ökade värde. Framför allt är jag glad för våra tittares skull, och att vi kunde undvika att de drabbades, säger Berg i det nya pressmeddelandet.

Bakgrunden: Sänkt ersättning

Att parterna först inte nådde en överenskommelse beror enligt TV4 på att Telenor ville sänka ersättningen till tv-bolaget Bonnier Broadcasting som äger kanalen. På Telenor var man dock förvånad över informationen som TV4 gått ut med.

– Vi har inte stött på den här typen av aggressiv förhandlingstaktik sedan vi förhandlade med amerikanska Discovery. Vi kommer att fortsätta att söka dem och be dem komma tillbaka till förhandlingsbordet för tittarnas skull om det så innebär att vi får jaga dem hela natten, sa Aron Samuelsson, kommunikationschef på Telenor, till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.