Thea Sofie Loch Naess och Isac Calmroth som Marja och Erik. Foto: Audrius Solominas/SF Studios

Ondskan blir tv-serie – 20 år efter filmen

Uppdaterad
Publicerad

Ondskan ska filmatiseras igen. 20 år efter Mikael Håfströms film hade premiär är det åter dags för Jan Guillous roman om pennalism i internatmiljö att bli rörlig bild.

Ondskan är baserad på författaren Jan Guillous upplevelser av internatskolan Solbacka – i boken döpt till Stjärnsberg. Romanen skildrar våld, pennalism och en vuxenvärld som lämnar eleverna vind för våg. Såväl boken som filmen, som hade premiär 2003, blev en succé.

Tv-serien kommer att bestå av sex avsnitt och beräknas ha premiär 2023, skriver C More i ett pressmeddelande. Isac Calmroth kommer att spela huvudrollen Erik Ponti och kärleksintresset Marja spelas av Thea Sofie Loch Naess.

I övriga roller syns bland andra Ruth Vega Fernandez, Simon Norrthon och Gustaf Skarsgård, som även syntes i filmen som Eriks plågoande Otto Silverhielm. Denna gång spelar han Eriks pappa.

För regin står Erik Leijonborg och Daniel Di Grado.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.