Över 1300 svenskar delar med sig av coronavardagen

Uppdaterad
Publicerad

När coronaviruset kom till Sverige gick Nordiska museet, som dokumenterar nordbornas livsstil, ut med att de ville ta del av svenskarnas coronaberättelser. Nu har över 1300 personer skickat in sina vardagsbetraktelser.

”Hej, jag heter Disa och jag är en tjej på 13 år, Min vardag påverkas ganska mycket av coronaviruset på grund av att det här är ganska nytt för alla och det är lite läskigt om man tänker på hur många som dör”

”Hela den här paniken i samhället som fått mig och MÅNGA andra arbetslösa är medias fel. Det hade inte behövt bli såhär. Folk hade kunnat fortsätta leva lite mer normalt.”

Coronaviruset och kulturen

”Det är inte så jättemycket som har förändrats i min vardag förutom att mamma och pappa måste jobba hemma och att vi inte får träffa mormor och morfar och farmor och farfar.”

Det är ett axplock av vardagsbetraktelser från personer i Sverige som Nordiska museet samlat in på sidan minnen.se.

Kan göra framtiden en tjänst

– Det är väl ganska troligt att det kommer fler pandemier och då skulle man nog vilja veta hur människor reagerar när det sker. Jag tror alla som deltar kommer att göra framtiden en tjänst, säger Jörgen Löwenfeldt, projektledare för digital insamling på Nordiska museet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet