Pablo Escobar 1983 till vänster. Skådespelaren Wagner Moura, som spelar knarkkungen i Netflix serie Narcos till höger. Foto: TT

Pablo Escobars bror hotar Netflix

Publicerad

Under ett års tid har Netflix och Pablo Escobars familj legat i diskussion kring Netflixs användning av Escobars namn och livsberättelse.

LÄS MER: Narcos-filmarbetare skjuten till döds

Escobars 71-åriga bror, Roberto De Jesus Escobar Gaviria har nu i en intervju med The Hollywood Reporter sagt att han kommer ”stänga ned deras lilla serie” om Netflix inte betalar de omkring åtta miljarder kronor som förra året begärdes av familjeföretaget Escobar Inc.

LÄS MER: Därför blir Netflix, HBo och Viaplay dyrare

– Jag vill inte att något produktionsbolag spelar in någonting i Medellin eller Colombia som handlar om mig eller min bror Pablo utan att ha fått tillstånd från Escobar Inc. Det skulle vara väldigt farligt, särskilt utan vår välsignelse. Det här är mitt land, säger han i intervjun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.