Paradise Hotel byter namn till Paradise inför den nya säsongen, som visas hösten 2022. Foto: Paradise Hotel/NENT Group

Paradise Hotel blir Paradise: ”Ska spegla tiden vi lever i”

Uppdaterad
Publicerad

Paradise Hotel är tillbaka i rutan i höst, både med ett nytt namn och med mer fokus på samtida värderingar. I ett pressmeddelande på fredagen meddelade Nordic Entertainment Group att programmet nu ska uppdateras till en ”modern realityserie”.

– Vi har tidigare pratat om att Paradise kommer genomgå större förändringar, och nu är vi redo att avslöja lite mer om vad det faktiskt innebär, säger Kenneth Kristensen, VP Non Scripted på Nordic Entertainment Group, i pressmeddelandet.

Förutom namnbytet från Paradise Hotel till Paradise kommer även andra förändringar att ske till höstens premiär.

Till exempel finns det inte längre några krav på att deltagarna ska bilda par med varandra, inte heller att deltagarna måste vara singlar för att kunna söka till programmet. Det kommer också att finnas enkelsängar på rummen där deltagarna bor. Dessutom kommer programmet att innehålla nya temaveckor som ”tar upp andra ämnen och dilemman än tidigare”, enligt Viaplay.

I pressmeddelandet står det att nya Paradise ska ha mer fokus på samtida värderingar. När SVT Kulturnyheterna når Kenneth Kristensen på mejl under fredagen frågar vi honom:

Betyder detta att tidigare säsonger av Paradise Hotel inte har haft samma fokus?

– Det är alltid ett fokus för oss, och vi utvecklar ständigt våra format för att de ska kännas samtida och spegla den tid vi lever i idag, men vi vill lägga extra mycket fokus på just detta i det nya formatet Paradise.

Deltagare polisanmälde övergrepp

Det var under förra våren som två kvinnliga deltagare i Paradise Hotel polisananmälde övergrepp under inspelningen av programmet. Den manliga deltagare, som uppgavs ha utsatt dem för övergreppen, skickades hem under pågående inspelning efter upprepade regelbrott.

I samband med händelserna valde tv-bolaget Nordic Entertainment Group, att pausa säsongen och tog då även bort programmet från sina strömningstjänster. Senare under våren 2021 togs beslutet att permanent ställa in säsongen, som då helt slutade visas i tv.

Beror förändringarna i programmet på de händelser som inträffade under våren 2021?

– Vi hade redan påbörjat förnyelsen av Paradise men efter vårens händelser ville vi i ännu större utsträckning se över delar av formatet, säger Kenneth Kristensen till SVT Kulturnyheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.