Peg Parnevik karriär har gått i raketfart. Foto: Andreas Hult / SVT

Peg Parnevik vill att tjejer ska stötta varandra

Uppdaterad
Publicerad

Karriären har tagit en hiskelig fart för 21-åriga Peg Parnevik. Efter att ha synts i rutan i realityserien ”Parneviks” och släppt sin debutsingel är hon nu nominerad till musikpriset P3 Guld. Nu berättar hon för SVT om drivet bakom framgången.

– Hashtag girlpower, säger hon till Lilla Aktuellt.

När SVT:s Lilla Aktuellt träffar Peg Parnevik vet hon inte ännu om att hon är en av de nominerade till Sveriges Radios musikpris P3 Guld. Men att en nobel nominering som denna är nästa steg, och att det kommer redan samma år som hon släppt sin debutsingel, kommer knappast som någon överraskning – för det har gått undan. 

Det var i TV3:s realityserie ”Parneviks” som hon först blev känd för en bredare allmänhet, men det är i musiken som hon alltid haft sitt stora intresse. 

– Jag har alltid hållit på med musik på något sätt, men det är verkligen inte så att jag har trott att det kommer bli min karriär, säger Peg Parnevik i Lilla Aktuellt.

Vill sprida solidaritet

Peg är nominerad i kategorin ”Årets nykomling” på P3 Guld och står där mot artisterna Ana Diaz, Cherrie, Hanna Järver och Rein. Bara tjejer alltså. Kvinnlig sammanhållning och solidaritet är något som Peg vill se mer av i samhället – och även sprider i sociala medier. 

– Det är lätt att hamna i det här att man vill dra ned andra tjejer för att må bättre och försöka lyfta sig själv. Men det funkar aldrig, så jag vill bara se till att mina yngre fans lyfter varandra. Hashtag girlpower. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.