Pernilla Wahlgren: ”Det känns fantastiskt kul” Foto: Jessica Gow/TT

Pernilla Wahlgren blir också programledare i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Pernilla Wahlgren ansluter sig till skaran av programledare i årets upplaga av Melodifestivalen. Tillsammans med Per Andersson leder hon deltävling fyra.

1985 slog Pernilla Wahlgren igenom med Piccadilly Circus i Melodifestivalen. Sedan dess har hon tävlat fyra gånger till, men i år testar hon att stå på programledarsidan av programmet.

– Det känns jättejätteroligt. Melodifestivalen har betytt så mycket för mig, det var där jag slog igenom. Jag brukar skämta och säga att det är min enda hit. Det känns fantastiskt att vara på den här sidan också, säger Pernilla Wahlgren i Morgonstudion.

Melodifestivalen 2021

Samarbetat tidigare i julkalendern

Hon leder fjärde deltävlingen tillsammans med Per Andersson, som hon har jobbat med i julkalendern Panik i tomteverkstaden år 2019.

– Det är väldigt roligt, vi funkade otroligt bra när vi gjorde julkalendern tidigare. Han är också nära vän med min lillebror Linus, så det känns klockrent.

Per Andersson har tidigare beskrivit det kommande programledarskapet såhär:

– Det får balla ur fullständigt tänker jag, det är mitt motto, sa Per Andersson.

Flera programledare

Sedan tidigare är Lena Philipsson, Oscar Zia, Anis Don Demina, Jason ”Timbuktu” Diakité, Shirley Clamp, Shima Niavarani och Måns Zelmerlöv klara som programledare. Melodifestivalens tävlingsproducent, Christer Björkman, är huvudprogramledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2021

Mer i ämnet