Felix Kjellberg tappar titeln som störst på Youtube. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Pewdiepie petad: Inte längre störst på Youtube

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska Yotube-stjärnan Pewdiepie, eller Felix Kjellberg som han egentligen heter, har länge haft rekordet som innehavare av världens största Youtubekanal. Nu tappar han den titeln då den indiska Youtubekanalen T-series under natten till torsdagen gick om honom i flest prenumeranter.

Youtubefenomenet Felix Kjellberg, mer känd som Pewdiepie, har länge varit världens största Youtuber. 29-åringen som är mest känd för sina videos där han kommenterar och spelar dator- och tv-spel har i skrivande stund 90 479 052 följare. Men under natten till torsdagen gick den indiska Youtubekanalen T-series om Pewdiepie och etablerade sig som världens största Yotubekanal.

Youtubekanalen T-series är grundat av ett indiskt skiv- och filmproduktionsbolag med samma namn. Kanalen har i skrivande stund 90 506 380 prenumeranter.

Varit störst sen 2013

Redan i måndags rapporterade Business Insider att T-series gick om Pewdiepie i antalet följare, men två timmar senare var svensken tillbaka i toppen. T-series bröt då ett rekord som Pewdiepie haft ända sedan 2013.

Fans drev intensiv kampanj

Pewdiepies trogna följarskara har länge kämpat för att låta svensken behålla förstaplatsen. Bland annat har lyckades en hacker få 50 000 skrivare att printa ut uppmaningar att börja prenumerera på hans kanal.

Uppdatering: Sedan den här artikeln skrevs har Pewdiepie på nytt gått om T-series, och förstaplatsen rullar nu fram och tillbaka mellan de två kontona. I skrivande stund skiljer det 6000 prenumeranter mellan dem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.