Internetstjärnan PewDiePie. Foto: TT

Pewdiepies sommarprat görs på engelska

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske datorspelskommentatorn Felix Kjellbergs sommarprat kommer att göras på både svenska och engelska, eftersom producenterna märkt av ett internationellt intresse.

Felix Kjellbergs Youtubefilmer har visats fyra miljarder gånger och han har fler än 30 miljoner följare på Youtube. På lördag är det dags för hans sommarprat, där han kommer att berätta hur han gick från att vara en vanlig göteborgare till att bli internetstjärnan PewDiePie.

Direkt efter sändningen kommer Sveriges Radio att lägga ut det engelska programmet på en server med extra hög kapacitet, för att klara av att ta emot alla lyssnare.

Medier

Därför är han känd

Youtubetittarna får följa Felix när han spelar olika datorspel och kommenterar det som händer. Han går under namnet PewDiePie och han använder sig av en stor portion humor och ironi när han kommenterar spelen, som oftast är skräckspel. Namnet PewDiePie har ingen särskild betydelse.

– Men paj är ett bra ord som kan användas till allt.

Tjänar mest på Youtube

Felix Kjellberg har i flera års tid haft en av de mest populära Youtubekanalerna. Nu har han flest följare och enligt tidningen Veckans Affärer är han också den som tjänar mest på Youtube.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medier

Mer i ämnet