Quentin Tarantino och Ennio Morricone Foto: TT

Playboy går till motattack mot Morricone

Uppdaterad
Publicerad

Tyska Playboy slår tillbaka efter att den berömde kompositören Ennio Morricone förnekat att han uttalat sig nedlåtande om regissören Quentin Tarantino i en intervju med tidningen, rapporterar Dagens Nyheter.

Morricone har meddelat att han tänker stämma tidningen, som han menar har ljugit om att han kallat Tarantino för ”icke-originell” och ”ingen riktig regissör” i en artikel som publicerades i tyska Playboys decembernummer. Enligt den 90-årige kompositören har han aldrig ställt upp någon intervju med tidningen.

”Jag anser att Tarantino är en fantastisk regissör”, sade han i ett uttalande under söndagen.

Playboy däremot insisterar på att Morricone uttalat sig nedlåtande om regissören och att en intervju ägde rum i Rom i juni.

Ennio Morricone har tilldelats en Oscar för filmmusiken som han skrev till Tarantino-filmen The hateful eight från 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.