Vill du veta mer om dessa två och amerikanska politik? Läs mer här nedan. Foto: Andrew Harnik/AP/TT – Kamil Krzaczynski/EPA/TT

Podd- och dokumentärtips inför det amerikanska valet

Publicerad

Nästa vecka är det dags för det amerikanska valet, som har beskrivits som det viktigaste i modern tid. Men det kan mycket väl vara så att valet inte är över då.

USApodden i all ära, men här kommer tips på amerikanska poddar, och en del dokumentärer som kan ta dig ännu djupare i den amerikanska politiken.

The NPR Politics podcast

Amerikanska public service ger dig varje vardag inblickar i amerikansk politik, och valspurten, med hjälp av sina politikreportrar som sammanfattar de stora nyhetshändelserna.

Nerdcast

Veckoliga uppdateringar från Politicos redaktion. I beskrivningen av podden stoltserar de med att ägna fredagskvällar åt att titta på opinionsundersökningar (som amerikanska medier verkar älska), och med den här podden får du nya avsnitt, just varje fredag.

Potomac watch

Wall street journals konservativa ledarredaktion har en podd som behandlar det senaste från Washington. En förgrening till Kimberley Strassels politiska kolumn med samma namn som hon har skrivit sedan 2007.

Can he do that?

Under president Trumps fyra år vid makten har det varit en del utrop om brott mot konstitutionen, och funderingar över vad Trump egentligen får göra. I Washington Posts podd undersöker de vad som är tillåtet, och hur det amerikanska systemet fungerar.

The Argument

Tre ledarskribenter från New York Times diskuterar nyheter och politik med målet att ha med infallsvinklar från hela USA:s politiska spektrum.

Tips på dokumentärer

På SVT Play finns det några dokumentärserier som kan ge en bättre inblick i de två presidentkandidaterna. Donald Trump finns till och med som en egen genre på strömningstjänsten.

Dokument utifrån: Vägen till Vita huset

I två delar får vi följa presidenten och utmanarens väg till makten. Fullt med intervjuer med personer de träffat längs med vägen.

Trump: Fyra år från insidan

Under ämbetsperioden har det varit en viss ruljans på medarbetare i Vita huset. I den här här dokumentärer kommer både nuvarande och tidigare kollegor till Donald Trump, och andra som fått en inblick i Vita huset, till tals.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.