Jenny Borg och Linn Ek, med podden ”Spöktimmen”, är aktuella med Halloweenturné. Foto: ”Skräcknatten-The Halloween tour” 2022 – Spöktimmen

Podduon bakom ”Spöktimmen” ute på skräckturné

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Borg och Linn Eks podd ”Spöktimmen” är en av Sveriges största poddar om krim, mysterier och övernaturligt. Nu har de gett sig ut på Sverigeturné med den nya föreställningen ”Skräcknatten – The halloween tour”.

– Jag tror att skräck för folk samman, säger Linn Ek.

Med runt 170 000 lyssnare i veckan pratar Jenny Borg och Linn Ek om allt från kriminalfall till paranomala mysterier.

– På ett sätt är det en adrenalinkick som man får tillsammans när man berättar om spökhistorier. Man kan tycka det är läskigt och sedan skrattar man åt det, säger Linn Ek.

Spöken och true crime

Trots att podden heter ”Spöktimmen” handlar den inte bara om spöken utan även om brottsfall som kan räknas till genren true crime.

– Det vi menar med ”Spöktimmen” är den timmen på natten när det är som läskigast och man kanske sitter ett gäng i soffan eller runt en lägereld och berättar läskiga saker man har hört om, säger Jenny Borg.

Ibland har ju True crime-genren fått kritik för att göra underhållning på verkliga fall, hur förhåller ni er till det?

– Vi pratar sällan om fall där man är mitt uppe i det. Sedan pratar vi främst om utländska fall och där anhöriga vill prata och sprida ordet, säger Linn Ek.

I sin aktuella föreställning ”Skräcknatten” kommer Jenny Borg och Linn Ek behandla allt från true crime till mysterier och det övernaturliga. Den pågår fram till 20 november med flera stopp runt om i Sverige.

Hör Jenny Borg och Linn Ek berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.