Sunday Mirrors ägare har bekräftat att det sker en polisundersökning i vilken tidigare personal står misstänkt. Foto: Scanpix

Brittisk polis undersöker avlyssningsskandal

Uppdaterad
Publicerad

Avlyssninggsskandalen fortsätter. Tidigare personal på tidningen Sunday Mirror undersöks av brittisk polis.

Den brittiska veckotidningen Sunday Mirrors ägare har bekräftat att det sker en polisundersökning i vilken tidigare personal står misstänkt. Det är MGN, bolaget som publicerar Sunday Mirror, som undersöks av brittisk polis. Det bekräftar huvudbolaget Trinity Mirror, enligt BBC

”Accepterar inte felaktigheter”

En talesperson vid Trinity Mirror säger att mediegruppen ”inte accepterar felaktigheter inom dess verksamhet och att de ser väldigt allvarligt på anklagelserna”.

Avlyssningskandalen i brittisk press

Hon tillägger att det ”ännu är för tidigt att avgöra hur fallet kommer fortskrida och att fler uppdateringar kommer göras om det sker några betydande utvecklingar”.

600 offer

Allt från brottsoffer till kändisar och politiker beräknas varit offer för den systematiska avlyssning som journalister på Storbritanninens största tidningar ägnat sig åt. Mediemogulen Rupert Murdochs tidning News of the World och tidningar ur the Trinity Mirror Group är de som legat bakom skandalen.

Avlyssningsskandalen började så smått avslöjas i mitten av 00-talet. 2009 fick tidningen The Guardian en större insyn i skandalen och dess omfattning vilket resulterade i att flera medie- och polischefer fick avgå.

Sommaren 2011 lade Rupert Murdoch ned tidningen News of the World på grund av skandalen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avlyssningskandalen i brittisk press

Mer i ämnet